Hoe AI (Artificial Intelligence) wordt toegepast in de creatieve industrie.

AI (Artificial Intelligence) is een snel groeiend gebied, en de potentie van AI om de wereld te veranderen is enorm.

AI kan vele voordelen bieden. Het kan ons helpen om complexe problemen op te lossen en nieuwe oplossingen te vinden voor oude problemen denk aan de medische wereld maar ook kwantum fysica zou daar ook een onderdeel van kunnen zijn. Het kan ons helpen om betere en meer gepersonaliseerde diensten en producten te leveren, en het kan ons helpen om beter te begrijpen hoe de wereld werkt.

Een interessant voorbeeld van hoe AI (Artificial Intelligence) wordt toegepast in de creatieve industrie is het gebruik van AI in sieradenontwerp. Een bedrijf genaamd Midjourney heeft een platform ontwikkeld waarop gebruikers AI kunnen gebruiken om o.a. sieraden te ontwerpen.

Het proces werkt als volgt: de gebruiker geeft enkele trefwoorden in die betrekking hebben op het soort sieraad dat ze willen maken, zoals "zomer", "strand" of "geometrisch". Vervolgens gaat de AI aan de slag om een ontwerp te maken dat past bij deze trefwoorden.

Het ontwerp kan vervolgens worden aangepast door de gebruiker, zodat het perfect past bij hun wensen.

Dit soort toepassingen van AI in de creatieve industrie is nog maar het begin. In de toekomst zouden we kunnen zien dat AI wordt gebruikt om te helpen bij het ontwerpen van alles, van kleding en meubels tot architectuur en stadsplanning.

Door AI te gebruiken om ons te helpen bij het ontwerpproces, kunnen we sneller en efficiënter werken, en kunnen we nieuwe ideeën genereren die anders misschien niet zouden zijn bedacht.

AI heeft de potentie om de wereld ingrijpend te veranderen, en we staan nog maar aan het begin van wat mogelijk is. Of het nu gaat om het automatiseren van taken op de werkvloer, het helpen bij het oplossen van complexe problemen, of het ondersteunen bij het creatieve proces, AI zal een grote rol spelen in de toekomst van de mensheid.

Het gebruik van AI in sieradenontwerp is een mooi voorbeeld van hoe AI ons kan helpen bij het creëren van nieuwe en innovatieve producten. Door de kracht van AI te combineren met onze eigen creatieve vaardigheden, kunnen we unieke en op maat gemaakte sieraden creëren die anders misschien niet zouden zijn bedacht.

Natuurlijk zijn er ook zorgen over het gebruik van AI en de impact die het kan hebben op de arbeidsmarkt en de samenleving als geheel. Maar zoals met elke nieuwe technologie, is het belangrijk dat we deze ontwikkeling omarmen en proberen de potentiële risico's te minimaliseren terwijl we de vele voordelen benutten die AI ons kan bieden.

Ps, dit hele stuk hierboven is geschreven door AI. Robert Kool heeft alleen gevraagd aan ChatGpt, of hij een stukje voor onze facebook pagina wil schrijven over wat AI is en wat dit zou kunnen gaan veranderen in de toekomst. En AI die sieraden ontwerpt zoals Midjourney waar je AI een opdracht geeft om een sieraad te ontwerpen aan de hand van trefwoorden. En AI midjourney maakt dan alle foto's die je in deze post ziet, ik Robert heeft alleen de opdracht gegeven.

Ik vind de ontwerpen verbluffend mooi en heel indrukwekkend en heel inspirerend. Ik realiseer me dat we nog maar aan de het begin staan van een hele grote verandering. Het systeem is nog niet perfect, er zitten fouten in sommige ontwerpen. Ik zie ook fouten in chatGpt, maar het wordt wel perfect! Dit zou wel eens een grotere inpakt kunnen hebben dan de komst van het internet.








Vorige
Vorige

Vingerafdruk sieraden

Volgende
Volgende

Gekleurde Lab-Diamanten